Om Minutkliniken

Minutkliniken finns på allt fler platser i Stockholm och Göteborg och hjälper dig med enklare åkommor, vardagssjukdomar, vaccinationer och hälsokontroller. Vi har tagit bort alla hinder för att göra det lättare för dig att få hjälp och vård. Passa på när du vill eller när du har tid.

På Minutkliniken får du vård snabbt utan att behöva boka tid i förväg, det är bara att gå in och ta en nummerlapp. Vi ligger alltid i anslutning till Apotek Hjärtat. Det gör oss lätta att hitta och underlättar för dig att lösa ut recept och hitta produkter för egenvård. Du träffar alltid en legitimerad sjuksköterska som är van att möta många olika patienter. Allmänläkare och andra specialister finns alltid tillgängliga på telefon för att ställa diagnos, besluta om behandling och vid behov förskriva recept.

 

Minutkliniken är ett smidigt komplement till vårdcentralen och ägs till största delen av av Apotek Hjärtat som ingår i Ica-koncernen. Vi arbetar för närvarande på att bli kopplade till Landstinget och hoppas inom en snar framtid ha möjlighet att registrera dina besök hos oss så att frikort och högkostnadsskydd fungerar precis som hos vanliga vårdcentraler. På Minutkliniken välkomnar vi alla besökare över två år, och våra välutbildade sjuksköterskor är erfarna att ta hand om både smått och stort hos sina patienter. Alla barn över två år kan få hjälp på Minutkliniken. Vi vet hur jobbigt det är för barnen att vara sjuka och hur stressigt det kan vara för föräldrar att hinna med, så Minutkliniken erbjuder vård på dina villkor för att underlätta din vardag.