Så funkar Minutkliniken

På Minutkliniken får du behandling, diagnos och vid behov recept utskrivna när du eller barnen är sjuka. Alla över två år är välkomna. Men du behöver inte vara sjuk för att komma hit.

Vi kontrollerar födelsemärken, utför hälsokontroller och vaccinerar. Du behöver aldrig beställa tid eller vänta på att få komma. Det är drop-in och kölapp som gäller. Låt Minutkliniken hjälpa dig med hälsan, både vid sjukdom och för att ha koll på kroppen.

Du behöver inte boka tid hos oss

Du behöver inte ringa och vi har inga bokningssystem på nätet. Det är bara att komma hit när du behöver. Ta en kölapp och vänta en liten stund. Dessutom har vi generösa öppettider hela veckan. Behöver du vård på helgen så har exempelvis Minutklinikerna som ligger in anslutning till ICA Maxi i Stockholm och Göteborg öppet även kvällar och helger.

En vårdmottagning i miniformat

På plats hjälper vi dig med bland annat öroninflammation, födelsemärkeskontroll och omläggning av mindre sår. Vi tar prover, gör hälsokontroller och skriver ut läkemedel om det behövs. Behöver du förnya ett recept eller vaccinera dig eller familjen så är det bara att komma förbi. Vi hjälper dig på dina villkor.

Lätt att hitta och lätt att stanna en stund

Minutkliniken samarbetar med Apotek Hjärtat. Därför ligger våra kliniker alltid bredvid eller inuti ett Apotek Hjärtat. Det gör det lätt att hitta oss och behöver du hämta ut recept eller fylla på med nässpray eller något annat så behöver du inte leta efter ett apotek, du är redan där.

Öppet även kvällar och helger

För att göra det lättare för dig att få vård och hjälp när du behöver har vi generösa öppettider även på helgen. Titta på din närmaste klinik för exakta öppettider där du bor. Minutkliniker vid Apotek Hjärtat på ICA Maxi har öppet 8-20 på vardagar och 10-18 både lördag och söndag.

Våra mottagningar & öppettider

Vaccinera hela familjen

Minutkliniken erbjuder alla de vanligaste vaccinationerna. Vaccinera hela familjen inför resan innan storhandlingen och belöna med något gott. Skönt att få det gjort på ett smidigt sätt. I Stockholm är Minutkliniken anslutna till landstinget och erbjuder därmed gratis vaccination mot influensa och lunginflammation till personer över 65 år och andra riskgrupper.

Våra vaccinationer och priser

Födelsemärkeskontroll i samarbete med ScreenCancer

Har du födelsemärken som ser lite konstiga ut? Slipp oron och låt oss scanna dem för bedömning. Inga tider att boka och hålla, det är bara att komma förbi.

Läs mer

 • Kan jag få recept på Minutkliniken?

  Ja, om läkaren bedömer att du behöver ett förskrivet läkemedel. Detta kan du sen hämta direkt på Apotek Hjärtat bredvid kliniken.

 • Tar ni emot barn?

  Ja, vi tar emot barn över 2 år. För vaccination mot Hepatit och TBE tar vi emot barn från 1 år.

 • Gäller frikort/högkostnadsskydd hos er?

  Dessvärre gäller inte detta på Minutkliniken ännu, men vi jobbar på att få till ett samarbete med landstinget.

 • Vad kostar det att besöka Minutkliniken?

  Priset beror på vad du behöver hjälp med (sjukvård, vaccination etc.). Om du är sjuk och behöver hjälp av en sjuksköterska och läkare kostar det 290 kr. För mer information, vänligen se Våra tjänster & priser.

 • Kan jag besöka er om jag är folkbokförd i en annan stad?

  Absolut, det räcker att du kommer med giltig legitimation.

 • Kan jag besöka er om jag bor utomlands och inte har svenskt personnummer?

  Ja det kan du göra, du behöver endast ha med dig din legitimation.

 • Kan jag betala med kontanter hos er?

  Vi tar endast emot betalning via kort.

 • Kan man boka en tid på era kliniker?

  Nej, vi tillämpar alltid drop-in så det går inte att boka tid hos oss.

 • Ska åka utomlands och behöver veta vad jag behöver vaccinera mig emot, kan jag komma till er och få information om detta?

  Ja, när du besöker någon av våra kliniker kan du få råd om vilka vaccinationer som är relevanta för dig utifrån ditt resmål.

 • Mitt recept på P-piller är slut, kan jag förnya detta hos er?

  Ja, det går bra. För att vi ska kunna förnya ditt recept på p-piller behöver du behöver ta med dig din medicinlista och legitimation samt gjort en gynekologisk undersökning senaste året.

Mottagning nära dig

{{ctrl.result.Title}}

{{ctrl.result.Address}} {{ctrl.result.Distance}} km

 • {{ctrl.result.IsOpenLabel}} Stängt nu {{ctrl.result.OpenHours}} {{ctrl.result.ClosedReason}}

  {{ctrl.result.Exceptional}}

 • @ {{ctrl.result.Mail}}
 • Hitta hit