Födelsemärkeskontroll

På Minutkliniken har du möjlighet att kontrollera dina födelsemärken. Avancerade bilder tas på ditt födelsemärke som sen analyseras noggrant av en specialiserad hudläkare. Tjänsten utförs i samarbete med företaget ScreenCancer som har över 40 års erfarenhet inom området.

Varför kontrollera födelsemärken?

Hudcancer är den cancerform som ökar mest i Sverige, både godartade former som sällan sprider sig och den svårare formen malignt melanom. Oupptäckt kan den i värsta fall sprida sig och orsaka cancer även i andra vävnader och organ. Genom att undersöka dina födelsemärken regelbundet kan du upptäcka hudcancer i tid.

Har du ett födelsemärke som du oroar dig för men inte kommit dig för att gå till doktorn? Nu kan du enkelt få hjälp med en läkarbedömning utan att behöva boka tid.

Födelsemärkeskontroll

Så funkar det

Besök din närmsta Minutklinik. Vi har drop-in så du behöver inte boka tid. Du får hjälp snabbt, undersökningen tar bara några minuter och är helt smärtfri. Den avancerade kameran med en speciell ljusteknik avbildar huden på djupet. Sjuksköterskan tar hand om dig under hela besöket och skickar sedan bilderna elektroniskt till en hudläkare som har lång erfarenhet av hudsjukdomar. Efter ca 1–2 veckor är analysen klar och ScreenCancer kontaktar dig angående dina provsvar.

Tidigare kunder berättar

Med tjänsten Födelsemärkeskontroll har ett stort antal kunder fått hjälp. För de allra flesta kunderna innebär svaren från screeningen att de slipper oroa sig för ett födelsemärke de kanske länge våndats över. Men en del kunder har faktiskt haft hudcancer, och i de flesta av dessa fallen har screeningen inneburit att en diagnos har kunnat ställas i tillräckligt god tid för att behandla sjukdomen. Läs några av kunderna berätta om sina upplevelser här.