Min Doktor

Minutkliniken blir nu en del av Min Doktor.

Sedan november 2018 äger Min Doktor Minutkliniken som under våren byter namn till Min Doktor Kliniken.
Genom att kombinera verksamheterna kan patienter få hjälp både via nätet och på mindre kliniker som bemannas av sjuksköterskor.
Läs mer om Min Doktor Kliniken på mindoktor.se/kliniken

Kolla födelsemärken & leverfläckar

På Minutkliniken har du möjlighet att kontrollera dina födelsemärken. Avancerade bilder tas på ditt födelsemärke som vi sedan skickar iväg för analys av en specialiserad hudläkare. Tjänsten utförs i samarbete med företaget ScreenCancer som har över 40 års erfarenhet inom området.

Varför kontrollera födelsemärken?

Hudcancer är den cancerform som ökar mest i Sverige, både godartade former som sällan sprider sig och den svårare formen malignt melanom. Oupptäckt kan den i värsta fall sprida sig och orsaka cancer även i andra vävnader och organ. Genom att undersöka dina födelsemärken regelbundet kan du upptäcka hudcancer i tid.

Har du ett födelsemärke som du oroar dig för men inte kommit dig för att gå till doktorn? Nu kan du enkelt få hjälp med en första kontroll utan att behöva boka tid.

Födelsemärkeskontroll

Så funkar det

Välj ut ett födelsemärke du vill kontrollera, vi kan hjälpa dig med totalt tre stycken per tillfälle. Vi gör inga helkropps screeningar, så förbered dig därför inför ditt besök. Minutkliniken har drop-in, så du behöver inte boka tid. Du får hjälp snabbt, undersökningen tar bara några minuter och är helt smärtfri. Den avancerade kameran med en speciell ljusteknik avbildar huden på djupet. Sjuksköterskan tar hand om dig under hela besöket och skickar sedan bilderna elektroniskt till en hudläkare som har lång erfarenhet av hudsjukdomar. Efter ca 1–2 veckor är analysen klar och ScreenCancer kontaktar dig angående dina provsvar. Minutkliniken utfärdrar inga remisser, du kontaktar själv en vårdcentral eller en privat vårdaktör vid behov, efter provsvar.

Tidigare kunder berättar

Med tjänsten Födelsemärkeskontroll har ett stort antal kunder fått hjälp. För de allra flesta kunderna innebär svaren från screeningen att de slipper oroa sig för ett födelsemärke de kanske länge våndats över. Men en del kunder har faktiskt haft hudcancer, och i de flesta av dessa fallen har screeningen inneburit att en diagnos har kunnat ställas i tillräckligt god tid för att behandla sjukdomen. Läs några av kunderna berätta om sina upplevelser här.